ОПШТИНА ОХРИД ВОВЕДУВА НАПЛАТА НА ВЛЕЗ ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА,СЕ СТАВА РЕД НА БЕЗАКОНИЕТО КОЕ ВЛАДЕЕШЕ.

Директорот Алексијоски ги демантира изнесените невистини на прес-конференцијата од ВМРО-ДПМНЕ
June 22, 2019
Предлогот за новите министри денеска патува до Собранието
June 23, 2019

ОПШТИНА ОХРИД ВОВЕДУВА НАПЛАТА НА ВЛЕЗ ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА,СЕ СТАВА РЕД НА БЕЗАКОНИЕТО КОЕ ВЛАДЕЕШЕ.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Општина Охрид воведува ред и поредок во паркирањето на пловни објекти во каналот „Студенчишта“ во м.б. Билјанини извори во Охрид. Ваквата одлука на градоначалникот на Охрид Константин Георгиески , секако е за големо поздравување , нешто што беше неопходно да се направи наназад цели 3 децение.

Со одлука на градоначалникот Константин Георгиески , од страна на ЈП „Билјанини Извори“ Охрид , кое стопанисува со паркинг просторот во Охрид , одбележани со броеви се сите места во каналот Студенчишта. Имено досгашната анархија во каналот „Студенчишта“ ,каде поединци наплатуваа за паркирање на пловни објекти (Глисери и јахти), со што против правно се стекнуваа со поголема сума на пари , издавајќи паркинг места во каналот ,кој самите си ги узурпиреале, сега постанува историја.

Имено ЈП „Билјанини Извори“ Охрид взаемно со Капетанија на пристаништа на РСМ , ќе стопанисува домаќински и со каналот Студенчишта.

Секој сопственик на пловен објект, доколку сака истиот да го паркира (вез) во каналот „Студенчишта“, ќе мора да добие согласност од Капетанија на Пристаништа на РСМ , во смисол потврда за уредна регистрација на пловниот објект , и со тој документ склучува договор за користење на паркинг (вез) во каналот Студенчишта од ЈП „Билјанини Извори“, акој договори ќе се склучуваат за период од 6 или 12 месеци. Секој сопственик на пловен објект , а кој сака да го закотви во каналот „Студенчишта“ со договорот си добива сопствено бројче кое го користи , и никој нема да може ниту да го премести пловниот објект ,а уште помалку да има како и досега одврзувања и преместувања на пловните објекти.

Исто така , од страна на ЈП „Билјани Извори “ Охрид ќе бидат остранети сите пловни објекти ,кој со години се половично потопени во каналот Студенчишта,а соспвениците ќе бидат должни да ја надоместат штетата з анивно дислоцирање.

Овој потег на Општина Охрид е за големо поздравување и од еколошки аспект.Со оглед дека дивото наплатување на паркинзи во каналот Студенчишта ќе биде минато, има и еколошки заштитен аспект.Сопствениците на пловните објекти,нема повеќе да можат со канти да влечкаат горива и масла , туку тоа ќе се прави организирано .

Се информираат сите сопственици на пловни објекти , да не плаќаат пари за паркинг на други лица, со оглед на фактот , што ЈП „Билјанини Извори“ нема да признава никакви приватни уплати спрема трети физички лица .

С.Д.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.