Директорот на Институтот за јавно здравје „преспал“ долгови од над 650.000 евра

Шпанија демантира дека била против датум за почеток на преговори со Македонија
June 21, 2019
Финаниска полиција со кривични за 51 лице и 28 фирми: Штета од над 8 милијарди денари
June 21, 2019

Директорот на Институтот за јавно здравје „преспал“ долгови од над 650.000 евра

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Директорот на ЈЗУ Институт за јавно здравје, Ш.М., раководител на Секторорот за логистика и правно-финансиски работи и референт на наплата на побарувања „преспале“ долгови кои граѓани и фирми ги имале кон оваа институција и направиле штата од над 650.000 евра.

Финансиската полиција, која денеска презентираше што има сработено годинава, информираше дека против тројцата е поднесена кривична пријава бидејќи не преземале ништо за да наплатат долгови и фактури кои кон Институтот од 2010 до 2017 ги имале поголем број на фирми и физички лица.

Не доставиле опомени за тужби, не дале налози за тужби итн.

Со непостапувањето, дел од долговите во износ од точно 40.709.621 денари (околу 660.000 евра) застареле и во 2017 биле отпишани.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.